Advies bij uw MVO-inrichting

Brokx projectinrichting BV vindt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) belangrijk. Wij passen in ons beleid de MVO richtlijn NEN-ISO 26000 toe. Dat houdt ook in dat wij onze klanten graag adviseren op het gebied van een duurzame werkomgeving. Onderstaand geven wij u een aantal aanknopingspunten om tot een gebalanceerde en duurzame werkplekinrichting te komen.

Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat medewerkers op een andere manier en vaak ook op andere tijden gaan werken. Dat heeft invloed op de inrichting en aankleding van uw kantoor, want er is behoefte aan multifunctionele werkomgevingen. Een omgeving waar naar wens geconcentreerd werk kan worden afgewisseld met samenwerken en ontmoeten. Kantoren moeten niet alleen faciliteren, maar ook inspireren. Uw kantooromgeving moet concurreren met andere omgevingen waar u medewerkers kunnen werken. Een kantoor dat uitnodigt, levert betrokken werknemers op voor uw organisatie. Wissel daarom stiltewerkplekken af met loungehoeken en plekken waar vergaderd kan worden.

Fabrikant- en materiaalgebruik

U wilt uw inrichting afstemmen op uw MVO-eisen, maar weet niet waar te beginnen? De medewerkers van Brokx zijn op de hoogte van het aanbod van ruim 50 verschillende toeleveranciers op het gebied van meubilair en vloerafwerking, ieder met hun eigen specifieke MVO-highlights. Wij selecteren onze toeleveranciers op hun supply chain. Daarnaast ontvangen medewerkers trainingen in materiaal en duurzaamheid. Zodat zij u een gericht advies geven dat past bij uw organisatie.

Akoestisch advies

Eén van de meest gehoorde klachten bij Het Nieuwe Werken is geluidsoverlast. Storende geluiden zorgen voor stress, hoofdpijn en concentratieproblemen. Er zijn verschillende oplossingen die helpen geluid te reduceren. Akoestisch advies is maatwerk, want ieder kantoor is anders. Wij adviseren u hier graag bij.

Ergonomisch advies

Betrokken en gezonde werknemers zorgen voor een goede sfeer in de organisatie. Het is dan ook belangrijk preventief te werken aan de gezondheid van medewerkers. Dat gaat verder dan het goed instellen van een bureaustoel. Misschien is het bijvoorbeeld een idee om sportieve activiteiten te ontplooien vanuit uw organisatie? Wij adviseren u graag bij een volledig ergonomisch advies, waarbij wij uiteraard uitgaan van wet- en regelgeving op het gebied van ergonomie. Bovendien kunnen uw medewerkers in ons ChairLab onze bureaustoelen uitgebreid testen.

Hergebruik

Heeft u meubilair over dat u graag een andere bestemming wilt geven? Dat kan. Wij werken samen met de Stichting Kantoormeubelrecycling. Zij zorgen ervoor dat overtollig en/of verouderd meubilair verantwoord wordt afgevoerd. Een goede oplossing met het oog op de toekomst, bekijk het Incradible inrichtingsconcept eens. Incradible bied een circulair concept, waarbij kantoormeubilair na de lease of aankoop terug gaat naar de producent voor hergebruik van de ingeleverde en gerecyclede restproducten. Door gebruik te maken van ons leaseconcept bent u op voorhand verzekerd van dit proces.