Ergonomie bureaustoel

De juiste bureaustoel kiezen

De keuze voor de juiste bureaustoel is belangrijk. U brengt hier tenslotte een aanzienlijk deel van de dag op door. Maar wat is precies de ‘juiste bureaustoel’? Dat is uiteraard voor iedere gebruiker anders. Brokx projectinrichting geeft u graag een aantal tips, om uw zoektocht naar de juiste bureaustoel te vergemakkelijken.

Juiste stoelinstelling

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw bureaustoel is het belangrijk alle instellingen juist te hebben. Zorg daarom altijd, ook als u op zoek gaat naar een nieuwe bureaustoel, dat deze juist is ingesteld, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Centraal uitgangspunt

Als centraal uitgangspunt voor het juiste instellen van uw bureaustoel hanteren wij meestal het volgende: voeten plat op vloer, boven- en onderbenen in een hoek van 90 graden, boven- en onderarm in een hoek 90 graden.

Zitdiepte

Het is belangrijk om de juiste zitdiepte van de stoel in te stellen. Houdt hierbij altijd een ruimte, ten grote van een gebalde vuist, vrij tussen de knieholte en de voorkant van de zitting. Dit voorkomt dat mogelijk uw bloedsomloop wordt afgekneld.

Neigweerstand van de rugleuning

De bureaustoel komt het beste tot zijn recht, wanneer deze juist op uw lichaamsgewicht is afgesteld. Het is belangrijk dat de bureaustoel u kan volgen tijdens het verdelen van uw gewicht. Daarnaast moet de stoel uw bewegingen ook volgen wanneer u naar voren leunt.

3D of 4D armleggers

Als afsluiter willen wij u de volgende tip meegeven. De juiste instelling van de armleggers is het belangrijkste onderdeel om uw bureaustoel juist te gebruiken. Er zijn verschillende soorten armleggers, de meest voorkomende zijn de 3D en 4D. U kunt hierbij respectievelijk 3 of 4 zaken instellen.

Testen in het ChairLab®?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande tips nog vragen hebben. Kom langs in onze showroom of neem telefonisch contact met ons op. Wilt u verschillende bureaustoelen testen? Ook dat is mogelijk bij Brokx projectinrichting in ons ChairLab®. Hier kunt u ruim 50 bureaustoelen, die voldoen aan de normen, uitgebreid testen. Uiteraard wordt hierbij deskundig advies gegeven, om de bureaustoel juist in te stellen.